Hemma!

Efter en härlig resa till Öland och Gotland är vi nu hemma. Det finns inget som går upp mot att komma hem när man har varit borta ett tag. På 11 dagar händer det en del i trädgården och det är med nyfikenhet man går runt i trädgården och ser efter. Växterna i nya rabatten växer som ogräs och jättevallmon har skickat blomstänglar... den skulle ju inte blomma i år utan först nästa år. Få se om den hinner blomma innan det blir för kallt. Blomknoppen ser verkligen märklig ut.


Blomknopp hos jättevallmo och Abraham Darby.

Abraham Darby som jag satte sent i våras/försommarn har nu slagit ut och jag måste säga att blomman är över förväntan. Så vacker och vilken doft! Har snabbt hamnat på min topplista. Många rosor blommar och många överblommade rosor behövde beskäras. Jag började i dag men ska fortsätta i morgon. Vad fort det blir vildvuxet!



Kransveronikan blommar för fullt och humlorna är som tokiga. På varje blomma sitter det minst 10 humlor som svärmar runt henne och flyger från blomställning till nästa. Nu ska jag gå och se reprisen på Engelska trädgårdar. Jag längtar redan till i morgon... bara ett par dagar kvar på semestern och så mycket som jag vill fixa... Varför måste man egentligen jobba?

Kommentarer

Inger sa…
Abraham Darby är verkligen jättefin och likaså kransveronican.
Åh :-) Visst är det kul med alla humlor som gillar kransveronikan. Abraham Darby är fantastiskt vacker.
Kul att läsa nya inlägg hos dig.

Hälsningar
Nina

Populära inlägg